Om mig

Mitt namn är Torgil Mitja Svensson

Jag gick spetsutbildning i musik på gymnasieskolan Spyken, har hållit på med konståkning, ritande och orkesterspelande och mycket mer. I andra ord älskar jag hålla på med många saker, och är oerhört nyfiken över hur saker och ting fungerar. Därför, efter jag tog studenten hoppade jag direkt in i Pianoteknikerlinjen i Oskarshamns folkhögskola hösten år 2019. Och nu som en klarutbildad pianotekniker, och medlem i SPTF – Sveriges Pianostämmare & teknikerförening, kommer jag verka i södra delen av Sverige, huvudsakligen Skåne de kommande åren. Jag stämmer på Musikhögskolan i Malmö, i olika församlingar och hos privatkunder. Jag kan även stämma i andra delar av Sverige om flera stämningar & servicearbeten kan samlas på i en och samma period!

Vid nuläget håller jag på med civilingenjörsutbildning i elektroteknik i Lunds Tekniska Högskola, och arbetar fortfarande som pianotekniker vid sidan om. Så det är bara att kontakta mig och så hittar vi en passande tid där jag kan hjälpa!

Diplom & Stipendier

Jag har ett diplom från SPTF – Sveriges Pianostämmare & teknikerförening, efter ett utfört prov i pianostämning och mekanikarbete för att bli medlem

December 2021 har jag fått ett nationellt stipendie från Kungliga Musikaliska Akademien som ”instrument-tekniker”